16 augusti 2010
18:30

LAXARBY IF

Referat: IF VIKEN - LAXARBY IF

Vi mötte igår Viken på bortaplan och fick oss en lektion i hur fotboll kan/ska spelas. Det blev tyvärr en klar förlust med 0-4, och det var helt rättvist!

I första halvleken blev vi utspelade mot ett minst sagt "taggat" Viken-lag, och kom inte över halva planen. Dels var Vikentjejerna mycket bra och dela gjorde vi vår "minst bra-iga" halvlek för året. LIF-tjejerna hade "glömt" det vi sa i omklädningsrummet, nämligen att kämpa, spela hårt/tufft och att springa?!
Viken gjorde 1-0 i den 10:e min på ett långskott som smet in i mål och de utökade till 2-0 i den 28:e där de kontrade blixtsnabbt, efter att vi haft ett av våra få anfall.

I pausen inför 2:a halvlek, tog vi ett "snack" och bestämde oss för att "börja om" i matchen, att gå ut och kriga så bra vi kan. Detta gav resultat och vi gör en helt godkänd halvlek, där vi kommer närmare Viken-spelarna och kämpar på ett helt annat sätt. Vi skapar dock inget farligt läge framåt, förutom några hörnor som inte resulterar. Viken är det bättre laget och kan utöka emot slutet av matchen med både 3-0 och 4-0.

Sammantaget är det en match vi INTE ska glömma utan istället ta lärdom av, både hur vi spelade men framförallt hur Viken genomförde sitt spel. Vi ska tillägga att vi genomförde matchen utan någon av våra "äldre" tjejer, och hade alltså ett klart yngre lag på plan jämfört med Viken-laget.
Att Viken dock är seriens bästa lag är det inget snack om, men vi kommer igen och vi har redan match på onsdag igen och då .........

1-0 10min Viken
2-0 28min Viken
3-0 66min Viken
4-0 75min Viken